nedeľa 23. júla 2017

Florbalisti Vítkovíc chcú späť titul, FBC Ostrava buduje tím

Po minulej sezóne, v ktorej pri pokuse o obhajobu titulu skončili tretí, skončil pri tíme kouč Michal Deus, ktorého nahradil Jan Vavrečka. "V minulosti som vo Vítkoviciach robil tri roky asistenta a prehľad stále mám. Náš tím má potenciál, chlapci sú ochotní na sebe tvrdo pracovať.V tíme je neskutočná sila, "vyhlásil Jan Vavrečka.

Asistentom trénera Vítkovíc bude Pavel Brus, donedávna reprezentačný obranca. "Pavol mal aj hrať, ale v príprave si zranil koleno a musel na operáciu," povedal Vavrečka, ktorého realizačný tím bude okrem iného dopĺňať aj vítkovická legenda Daniel Folta. "Bude sledovať zápasy z tribúny, o prestávkach budeme konzultovať jeho postrehy."

V novej sezóne sa Vítkovice budú musieť zaobísť bez reprezentačného obrancu Lukáša Veltšmída, ktorý odišiel do Švajčiarska. "Nemalo by nás to ovplyvniť. Budeme si zakladať na kompaktnosti.Budeme hrať na štyri lajny, čo u nás nikto iný nehrá, "podotkol Vavrečka.

FBC Ostrava vedie kouč Zmeták

Aj ďalší ostravský klub v najvyššej súťaži má nového trénera. Petra Koutného vo funkcii hlavného kouča FBC ČPP Bystroň Group Ostrava vystriedal Martin Zmeták, ktorý v minulosti doviedol tím k strieborným medailám.

"Môj návrat do FBC veľa ovplyvnilo to, že podmienky pre chlapcov budú také, aké som chcel už kedysi. Mám sľúbené od vedenia, že to všetko bude, "konštatoval Martin Zmeták. "Chcem začať budovať mužstvo tak, aby hráči neodchádzali, ale naopak prichádzali.Do troch rokov chcem stabilizovaný káder, aby sme sa mohli prať o vyššie priečky. "

Martin Zmeták totiž dostal od vedenia FBC Os trava dôveru a dlhodobejšie kontrakt, počas ktorého by mal vrátiť tím na popredné priečky najvyššej domácej súťaže.

"Viem, že nás čaká veľa práce. Káder je mladý, veľa chalanov odišla. Chcem káder znovu budovať. K tomu je potrebné vytvoriť podmienky, čo musí urobiť vedenie klubu. A ja verím, že urobí, "povedal Zmeták. "Ale viem, že nás čaká veľa práce. Káder je veľa mladý. Čaká nás určite veľmi ťažká sezóna. Napriek tomu by sme sa v nej radi dostali do play-off, "doplnil kouč FBC Ostrava.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára