štvrtok 20. júla 2017

Rýchlym dostihom vo Svetlej Hore vládli Váňovi kone

V prvom dostihu dňa vo Svetlej Hore tréner Josef Váňa kone nemal, v druhom už ale nebol od výhry ďaleko. Ovšem kôň Ringmaster s Jozefom Váňom mladším v sedle zaváhal na poslednú prekážke. Pre Váňu mladšieho to bolo poučenie, ďalšie tri dostihy už svoje kone primäl k maximu a Váňovi sa mohli radovať z hetriku.

"Nám to toľko nejde, skôr padáme. Nie je to ono, tí bet365 bonus mladí chlapci to zatiaľ toľko nevie, "ľutoval skúsený velkokarlovický tréner František Holčák.Jeho jazdec Adam Eliáš nezvládol tretí dostih, neudržal sa v sedle koňa Openly.

Na pád doplatila aj ostravská stajňa Iron Ladies - vo štvrtom dostihu spadol Josef sova z koňa Woodyho. "A to doteraz Woody v dostihu e šte nikdy nespadol," ľutoval tréner ostravskej stajne Jiří Uhl. "Dráha bola dosť tvrdá a hlavne veľa hrboľatá," dodal Uhl.

"Pôda bola síce tvrdšie, ale to usporiadateľom nemôžeme mať za zlé. Prírode neporučíme a oni určite urobili maximum pre to, aby to dnes vyzeralo slušne. Snažili sa, čo to šlo.Dráha je tvrdší, ale behať sa na bet 365 tom dá, "konštatoval Josef Váňa mladší.

" Jediná vec, ktorá ma trápi, je fakt, že terén je tvrdšia, "pripustil aj organizátor dostihového dňa a tréner domácej světlohorské stajne Čestmír Olehla. "Ale inak počasie sa podarilo, počet návštevníkov by som odhadoval medzi tromi až štyrmi tisíckami, čo je veľké číslo. Z tohto pohľadu sme spokojní.Dostihy boli korektné, nič vážne sa koňom nestalo, za čo som rád, pretože dostihy boli rýchle, "hodnotil Olehla. "Povedal by som, že ten tvrdý šport z Pard ubíc a zahraničia sa presúva aj sem, je to celkovo rýchlejší."

A Olehla si rovnako ako Holčák povzdychol bet365 nad výkonmi jazdcov. "Pokiaľ ide o Cherwicka (Olehlův bet365 mobil kôň v hlavnom dostihu), tam to mladý nejazdil úplne najlepšie," ľutoval tréner chýb mladého jazdca Jakuba Spáčila. "Avšak pokiaľ ide o Celadon v druhom dostihu, tam ho naopak musím pochváliť, pretože to druhé miesto zajazdil majstrovsky."

V hlavnom dostihu dňa obhajoval minuloročné víťazstvo kôň Catch Life trénerky Petry Marcová Sedlanie skúseným džokejom Pavlom Kašným.


"Verili sme si aj napriek tomu, že na štarte boli vážn e dobrí kone.Navyše pevnejšie dráha nám nevadí, Catch Life má celkom rád, keď má pevnejšie pod nohami, lepšie sa mu potom cvála. "

Nakoniec z toho bolo" len "druhé miesto, o ktoré ešte musel Catch Life bojovať až do finiša s koňom menom Ter Mill. Triumf patril koni Rabbit Well s Váňom mladším v sedle.

"Posledný skok bol síce zase len tak tak, ale ustáli sme to. Dnes mám na poslednú skoky celkom smolu, "usmieval sa po dostihoch Váňa mladší. Raz ho síce zaváhanie pred cieľovou rovinou stálo lepšie umiestnenie, napriek tomu sa mohol trikrát radovať z víťazstva.

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára