štvrtok 20. júla 2017

Manažér pardubických hokejistov Salfický: Odchod Zohorny nás prekvapil

"Rieši sa to už veľa rokov. Bohužiaľ, čo vznikla možnosť odchodu do zahraničia za veľkými peniazmi, tak sú agenti v tomto smere neúprosní. Hráči si na žiadny klubismus už nehrajú a sú ochotní ísť kamkoľvek, kde im klauzulu dajú, aby mali možnosť odísť, "opisuje problém športový manažér Dušan Salfický.

Kluby sú potom podľa neho stavané do pozície, kedy im hrozí, že ak klauzuly v zmluve nebude, začne si hráč hľadať iné angažmán.

"Staviate mužstvo, chcete ho čo najlepšie, chlapcov postupne vychováte a dáte im šancu. Dostanú sa do reprezentácie a potom sa trochu modlíte a tŕňom, či to nedopadne takto.Bohužiaľ sme týmto spôsobom teraz prišli o dva chlapcov, "mrzí bývalého strážca pardubickej brány, ktorý sa po odchode Luk áša Radila do moskovského Spartaka musel počas pár dní vysporiadať s ďalšou stratou jednej z hlavných opôr.

Komplikácie je to aj vzhľadom na fakt, že tím už sa poriadnou chvíľu pripravuje na budúcu extraligovú sezónu.

"Ak by sa zachoval prestupový termín v decembri, tak nám tí chlapci pomôžu sezónu aspoň rozbehnúť. Takto postavíte v máji mužstvo, absolvujete s ním letnú prípravu, na konci ktorej sa vám zostava rozpadne, a môžete káder tvoriť znova. Pre nás to boli obaja kľúčoví hráči, čiže je to práca navyše.Je to o to zložitejšie, že trh je v tejto fáze dosť prebraný, "podotýka Salfický, ktorého odchod dvadsaťsedemročného rodáka z Havlíčkovho Brodu zaskočil.

" U Lukáša to bolo dlhodobejší a riešili sme to s ním. U Tomáša nás to trochu prekvapilo, hoci tá možnosť sa objavovala už v priebehu minulého roka. Zvesti, že by mohol odísť, tu boli.Tým, že nebol potom tak dlho v prípravnom kempe reprezentácie pred majstrovstiev sveta, bola príležitosť menšia ako vlani, kedy už bol skoro na odchode, ale zastavilo ho aj nepríjemné zranenia, "dodáva manažér Salfický.

Vábenie KHL zlákalo v nedávnej minulosti k prvej zahraničné skúsenosti aj forvarda Roberta Hrýzla, ktorý si po angažmán v Podolsk vyskúša nové pôsobisko, ktorým bude Novokozněck.

Už skôr zamieril do Ruska aj Jan Kolář, ktorý sa pred pár dňami presťahoval z Vladivostoku rovnako do Chabarovsku, a bude tak Zohornovým spoluhráčom. Ruské prostredie okúsili tiež útočníci Petr Koukal či Petr Průcha.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára