piatok 21. júla 2017

Plíhal sa postaví proti svojmu bývalému trénerovi, ktorý vedie Kuopio

Pre Tomáša Plíhala je Liga majstrov nielen prestížnu záležitosť, ale aj stretnutie s niekdajšími spoluhráčmi i protivníkov a hlavne - návratom do Fínska. "Teším sa tam, vlani som zápasy v Nórsku a Fínsku vynechal, pretože som bol zranený," pripomenul pred stredajším odletom tímu.

Plíhal v minulom roku prišiel do Třinca po piatich rokoch v najvyššej fínskej súťaži, kde hral za Turku a Tappara Tampere.

"v Kuopiu sú niektorí chlapci, ktorých poznám, a je tam tiež tréner, ktorý ma trénoval v Turku. Na to sa teším. "Čo je vôbec kouč Pekka Virta zač? "Je náročný, ale neviem, čo sa teraz dá od neho čakať, či nezmenil svoj štýl.Ale po hráčoch chce, aby veľa korčuľovali a nahrávali si, "priblížil tridsaťdvaročný útočník trénera súpera.

A aké pozná v tíme protivníka hráčov? "Obranca Anttiho Halonen, s ním som dokonca hral. V kontakte ale nie sme. Keď teraz proti sebe nastúpime, tak určite prehodíme pár slov. "

Třinečtí vo štvrtok o 19.00 nastúpia v nórskom Stavangeri, v sobotu svoju cestu zakončí od 16.00 duelom v Kuopiu.

Moc času vrátiť sa do "fínskych" časov ale Tomáš Plíhal mať nebude. "V Kuopiu budeme také dva dni, ale to budeme trénovať a v sobotu večer hneď po zápase letíme domov.Rád sa ale pozriem na to mesto. "Sila Kalpa Kuopio sa v minulých rokoch zdvíhala. "Keď som bol ešte vo Fínsku, tak nehrali nič moc, boli na chvoste súťaže, ale teraz stúpajú hore," upozornil Tomáš Plíhal, ktorý z Kuopio pamätá aj najslávnejšieho hráča klubu Samiho Kapanen. "Ale inak tam boli väčšinou samí mladí chalani." Dodal, že silný určite bude tiež Stavanger Oilers.

Z trojčlennej skupiny Ligy majstrov postúpi do vyraďovacích bojov prvé dva celky. Aké šance uspieť majú Oceláři? "Potom, čo nám vlani postup nevyšiel, nechceme tento rok zaváhať," vyhlásil Tomáš Plíhal.

Ligu majstrov označuje za vrchol leta. "Na terajší zápasy sme sa snažili pripraviť čo najlepšie.Ale rovnako sme pristupovali aj k nášmu Steel Cupu, "zmienil turnaj, na ktorom Třinečtí minulý týždeň skončili druhí za ruským Torpedom Nižnij Novgorod. "Do Nórska i Fínska teraz ale ideme vyhrať. Jednoznačne! Nič iné po minuloročnom sklamaní neberieme, "vyhlásil Tomáš Plíhal.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára